Bleachorexia, gevaarlijk voor tanden

Dit is een origineel bericht van Pinto Solutions

Amsterdam 8 juni 2011


Tanden bleken heeft de afgelopen jaren een vogelvlucht genomen en dat kan resulteren in obsessief gedrag en het kan schadelijk zijn voor de tanden, zo waarschuwt tanden kliniek WIT.
Bijna wekelijks melden zich klanten in de zaak met spierwitte tanden, die daar geen genoegen meenemen.
Deze mensen hebben last van Bleachorexia, een term die in Amerika al gemeengoed onder tandartsen is geworden.
Hulpverlening voor dit soort patiënten, die vaak allerlei thuisbleek middelen door elkaar gebruiken, is er nauwelijks.
WIT wil waarschuwen voor de gevaren, die overmatig bleken tot gevolg kan hebben. Tandartsen en mondhygiënisten kunnen goed advies geven over de staat van het gebit en goed beoordelen of een eerste, tweede of derde tanden bleek behandeling raadzaam is.
Beautyspecialisten zonder tandheelkundige opleiding kunnen dit eenvoudigweg niet, wat desastreuze gevolgen voor de tanden kan hebben.
De tanden kliniek zou daarom graag een keurmerk zien, waarbij tandheelkundige organisaties zich kunnen aansluiten.
Het overmatig bleken van de tanden kan liggen aan het feit dat mensen zich graag willen spiegelen aan de prachtige witte lach van veel filmsterren.
Zij realiseren zich vaak niet dat deze filmsterren peperdure implantaten hebben om deze witte lach te bereiken en daarnaast wordt er, tijdens filmopnamen en fotoshoots, gebruik gemaakt van een witlicht, waardoor tanden extra wit lijken.
"Soms schrikken wij echt van de staat van het gebit van deze bleachorexia patiënten. Naast dat wij de behandeling afraden, komt het veelvuldig voor dat wij ze doorverwijzen naar een gespecialiseerde tandarts omdat patiënten schade hebben opgelopen aan het glazuur van het gebit.",

aldus David Pinto van WIT
Rannie van Abel - van Houdt
Donizettilaan 35, kamer 5
5653 BA Eindhoven
tel. +316 20435635
© 2013 - 2018 Mondhygiënepraktijk De Ivoren Toren