Acht manieren om een slechte adem te bestrijden

Er zijn veel dingen die een slechte adem kunnen veroorzaken, van slechte tandhygiëne, spijsverteringsproblemen tot roken. Gelukkig zijn er heel wat manieren om een slechte adem tegen te gaan:

1.Rauwe voeding en sap
Een slechte adem kan een teken zijn van te veel schadelijke stoffen in je lichaam en een onevenwicht in je spijsvertering. Enkele dagen rauwe voeding en sappen drinken kan daarom helpen.

2.Gierst
Probeer gierst in je eetpatroon te introduceren. Het is niet alleen het gezondste graan, het gaat de overgroei van bacteriën in de mond tegen. Voeg wat peterselie en venkel toe aan gierst voor wat extra pit.

3.Waterkers
Waterkers is niet alleen fris, het is een goede, natuurlijke manier om een slechte adem te bestrijden. Het geheime ingrediënt is chlorofyl, dat werkt reinigend en helpt je spijsvertering.

4.Suiker en pasta
Suiker en verwerkte koolhydraten zijn niet alleen schadelijk voor je tanden, het moedigt gistvorming en schadelijke organismen in de buik aan.

5.Peterselie
Kruiden en supplementen die helpen bij de vertering zijn goed tegen een slechte adem omdat ze sneller dingen in je spijsvertering afbreken die anders een onfrisse geur kunnen veroorzaken. Ook peterselie kan helpen. Kauw er gewoon op na de maaltijd.

6.Fruit en kip
Fruit, maar nooit als dessert, helpt je vertering en is daarom goed tegen een slechte adem. Daarnaast is het raadzaam geen kip of vis te combineren met koolhydraten als aardappelen en rijst.

7.Tandenpoetsen
Als laatste helpt het om twee tot drie keren per dag je tanden te poetsen.
Vergeet niet je tong 's ochtends te poetsen.

8.Tandarts/mondhygiënist/preventieassistente
Breng ook twee keer per jaar een bezoekje aan je tandarts, mondhygiënist of preventieassistente.
Rannie van Abel - van Houdt
Donizettilaan 35, kamer 5
5653 BA Eindhoven
tel. +316 20435635
© 2013 - 2018 Mondhygiënepraktijk De Ivoren Toren